Skip to content

Australian Open Update

21 januari 2013

Sven GroeneveldOm dag 6 van het toernooi te beginnen zit ik in de bus van 8 uur in de ochtend voor de trainingssessies van Arantxa Rus en Daniela Hantuchova. Beide dames zijn al uit het toernooi, maar dat betekent niet dat het werk over is! In tegendeel, dat is het moment dat het echte werk weer begint met het voorbereiden voor het komende toernooi en de komende weken. Dit is het ideale moment om de aspecten in het spel te verbeteren die faalden tijdens hun wedstrijden hier in Australië.

Sven @ Australian OpenMelbourne staat bekend om zijn extreme veranderingen van het weer. Op het moment dat ik een stap buiten de bus zet is het zo’n 15 graden met een briesje wind. Een groot verschil met de enorme hitte van twee dagen geleden. Het toernooi doet alles voor de spelers en hun entourage om zo comfortabel mogelijk te verblijven in de extreme weercondities. Gedurende de dag wordt deze koelkast zo’n vijf keer voorzien van nieuwe flesjes water. In de koelkast kunnen 45 flesjes.

In de fanzone is er een hele grote hoeveelheid water aanwezig, zoals water fonteinen waar supporters hun flesjes kunnen vullen.

Sven @ Australian OpenSven @ Australian Open

Er zijn ook speciale plekken waar ze kunnen afkoelen en koel kunnen blijven tijdens de dagen wanneer het zo’n 40 graden is. Bekijk het filmpje om te zien hoe ze koel blijven.

Wanneer je vroeg aanwezig bent op het complex, zoals wij elke dag, is het mogelijk om het complex op een bijzondere manier te ervaren. Soms heb je geluk en kan je zelfs even de trofeeën tegenkomen die over het park vervoerd werden. Waarom ze over het park vervoerd werden zou ik niet weten, maar toch leuk om ze van zo dichtbij tegen te komen.

Sven @ Australian Open

Naast het kijken van de verschillende wedstrijden langs de baan (wat de meeste mensen ons zien doen op tv), werken we ook echt hard achter de schermen om alle spelers voor te bereiden op hun wedstrijden. Dit doen we in de rol van adviseurs of als toevoeging van het eigen team van de spelers. Bijvoorbeeld een warming up vlak voordat de speler de baan op moet. Voorbeelden hiervan zijn onderstaande filmpjes met Caroline Wozniacki en Sorana Cirstea.

 Groet Sven

Deze blog bijdrage van Sven Groeneveld is geschreven op vrijdag 18 januari j.l.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: