Skip to content

De nieuwste sensatie op snarengebied, de Luxilon Big Banger 4G!

28 november 2012

Luxilon is de fabrikant van een breed assortiment unieke snaren. Bekende snaren van Luxilon zijn de Big Banger Alu Power (Rough), Adrenaline, Ace, Savage en Original (Rough). Sinds 2002 werd de Luxilon Big Banger tennissnaar aangeduid als de officiële snaar van de ATP Tour en sinds januari 2004 is de Luxilon Big Banger eveneens de officiële snaar van de WTA Tour. De nieuwste sensatie op snarengebied komt eveneens van Luxilon, namelijk de Luxilon Big Banger 4G.

De Luxilon Big Banger 4G snaar is nu al een legendarische snaar voor de combinatie van power en spin. De 4G houdt 30% beter de spanning vast, is duurzamer en heeft betere speeleigenschappen dan andere generatie Luxilon snaren. Daarnaast bespant de snaar zeer gemakkelijk. Dat de 4G een regelrechte sensatie is, blijkt wel uit het feit dat vele internationale topspelers midden in het tennisseizoen van 2012 zijn overgestapt op deze snaar!

En dat zijn niet de minste namen! Onder andere Kei Nishikori (ATP-19), Alexandr Dolgopolov (ATP-18), Grigor Dimitrov (ATP-48), Venus Williams (5-voudig Wimbledon kampioene) en Serena Williams (15-voudig Grand Slam kampioene) zijn overgestapt. De Amerikaanse speelde in 2012 misschien wel haar beste tennis ooit met de 4G van Luxilon. Zo won ze deze zomer vele toernooien, waaronder Charleston, Wimbledon, Olympisch Goud in Londen, de US Open en de WTA Masters. Sinds Serena in april/mei 2012 overging op de Luxilon 4G verloor ze pas twee wedstrijden. Kei Nishikori won in oktober nog het ATP toernooi van Tokio!

De goudkleurige 4G snaar is uiteraard verkrijgbaar in de online shop van TennisDirect. De snaar is in verschillende diktes te verkrijgen, namelijk 1,25mm en 1,30mm. Het is mogelijk om de snaar in sets (12m) of in rollen (200m) te bestellen.

In deze blogpost gaan we wat dieper in op de verschillende speeleigenschappen van de Luxilon Big Banger 4G snaar en verklaren we waarom vele topspelers het aandurfden om midden in het seizoen met deze snaar te gaan spelen.

Analyse Luxilon Big Banger 4G:

Power
De 4G heeft een lager power level dan wat je misschien gewend bent van andere types Big Banger snaren van Luxilon. Het biedt weinig power uit zichzelf, maar biedt hierdoor weer extra veel controle in je slagen. Doordat de snaar minder power biedt is het mogelijk om meer eigen kracht in je slagen te leggen en flink door de bal heen te gaan met je swing. Hierdoor raak je de ballen toch voluit, maar met extra controle zodat je altijd het gevoel hebt dat je de situatie onder controle hebt.

Spin
Het spin potentieel van de Luxilon 4G is ongeëvenaard. Zelfs tennissers met vlakke slagen creëren met deze snaar serieuze balrotaties. De 4G is een absoluut ‘spin-monster’ waardoor je agressiever kunt spelen en grotere hoeken kunt maken met de bal. De 4G biedt de mogelijkheid om de ballen diep te houden, en grote hoeken aan je spel toe te voegen met een explosieve stuit. Door de vele spin die in de slagen zit stuitert de bal explosief snel door. Bovendien kan je met de 4G ook de slicebackhand echt goed snijden waardoor ook deze slag een extra wapen wordt in het spel.

Comfort
Ook op het gebied van comfort scoort deze snaar bijzonder goed. Vele spelers zijn onder de indruk van het zachte gevoel dat de snaar geeft bij balimpact. Ondanks dat de snaar vrij stevig en stijf is ondervind je weinig hinder bij het slaan van de bal. De snaar blijft altijd een zacht gevoel geven en bijna geen vibraties of schokken. Hierdoor voel je je echt verbonden met de bal. Doordat de snaar minder power biedt dan je gewend kan zijn van Luxilon Big Banger snaren kan het zijn dat het racket wat zwaar gaat aanvoelen na enige tijd op de baan doordat je zelf meer power in je slagen toevoegt.

Controle
Wanneer je straks zelf met de 4G van Luxilon aan de slag kunt zal je merken dat het ook met de controle goed zit. Het lagere power niveau gecombineerd met de spin biedt een bijzonder hoog niveau van controle met power in je slagen. Zelfs in hele krachtige racketsframes als bijvoorbeeld een Babolat Pure Drive biedt de snaar zeer veel controle en precisie. Hierdoor kan je altijd heel aanvallend en precies spelen, zonder dat de foutenlast erg omhoog gaat.

Duurzaamheid
Luxilon heeft twee jaar besteed aan het aanpassen van de moleculaire structuur van zijn snaren om in de 4G meer behoud van spanning te realiseren en de duur van de speelbaarheid te verlengen. En dat is bijzonder goed gelukt! De snaar houdt maar liefst 30% beter de spanning vast en kunnen serieus tegen een stootje. Hoe langer je speelt met de 4G, hoe meer plezier je ervan zult hebben!

Conclusie:
De Big Banger snaren van Luxilon waren al absolute toppers en wereldwijd zeer goed gewaardeerd op de ATP- en WTA Tour. En met de 4G snaar hebben ze absoluut een nieuwe topper in de collectie erbij! De snaar met bijna buitenaardse spin en controle is een absolute aanrader. De snaar biedt veel controle en zelfs spelers met vlakke slagen ervaren nu hoe het spelen met spin aanvoelt. Door de combinatie van spin en controle is het zeer eenvoudig om agressief te spelen met deze snaar in je racket.

Enige minpuntje aan de snaar is het lagere power niveau dan dat we gewend zijn van Luxilon snaren. Maar zoals Johan Cruijff in al zijn wijsheid eens zei: ‘Ieder nadeel heeft zijn voordeel’, gaat dit ook op voor de 4G. Door het lagere power niveau heb je meer controle over je slagen en kan je met de swing helemaal door de bal heen gaan zonder dat de bal in het hek verdwijnt.

Pluspunten:
– Controle
– Spin
– 30% meer spanningbehoud
– Gaat zeer lang mee

Minpunt:
– Lager powerniveau

Overall is de Luxilon Big Banger 4G een regelrechte sensatie op snarengebied. Neem snel een kijkje in de online shop van TennisDirect en probeer de snaar zelf uit!

Luxilon Big Banger 4G S
De 4G S snaar van Luxilon is speciaal ontworpen voor de Wilson Steam 99S en Wilson Steam 105S rackets. Deze rackets beschikken over de Wilson’s Spin Effect Technology. Beide rackets hebben een uniek snarenpatroon van 16 x 15. De combinatie van de snaar, het racket, de Wilson Spin Effect Technology en het unieke snarenpatroon van 16 x 15 biedt een ongeëvenaarde hoeveelheid spin die je in je slagen kunt leggen. Hierdoor kan je zeer agressieve topspin in je spel leggen, zonder je slag te hoeven aanpassen! Het net lijkt lager en de baan voelt langer bij al je slagen!

De Luxilon Big Banger 4G S is alleen in sets beschikbaar. De filosofie van Luxilon hierachter is dat de snaar zo duurzaam is en zoveel spanning behoudt gedurende zo’n lange tijd, dat rollen nooit opgaan en sets genoeg zijn.

Deze speciale Wilson Steam rackets met het unieke racketpatroon van 16 x 15 komen uit in januari 2013.

Beleef de sensatie nu zelf en bestel een Luxilon 4G snaar in de online shop van TennisDirect!

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: