Skip to content

Maikel Scheffers bereikt halve finale en ligt op medaillekoers

6 september 2012

Bij het Paralympische rolstoeltennistoernooi heeft Maikel Scheffers de halve finale bereikt. Op een bijna uitverkocht Centre Court versloeg hij de Britse thuisspeler Gordon Reid met 6-3 6-3.

De Nederlandse rolstoeltennisser ging flitsend van start en brak de Engelsman al vroeg in de wedstrijd. Ondanks de break tegen knokte Reid zich terug in de wedstrijd. Vanaf 3-3 was het ongekend spannend en kreeg het publiek prachtige ralleys voorgeschoteld. Scheffers bleek in staat om op de belangrijke punten toe te slaan en trok de eerste set met 6-3 naar zich toe.

In de tweede set herpakte de Engelsman zich aanvankelijk uitstekend en liep uit naar een 3-1 voorsprong. Vanaf dat moment kwam de vechtersmentaliteit van de Nederlander naar boven. Met spectaculair tennis en geweldige punten won  hij vervolgens vijf games op rij. Met een oerkreet van vreugde staat Scheffers nu bij de laatste vier en komt een medaille erg dichtbij.

Straks om 13 uur Nederlandse tijd staat de halve finale op het programma. Scheffers zal met de nummer 1 van de wereld Houdet de strijd aangaan voor een plek in de finale.

De avonturen van Maikel Scheffers op de Paralympische Spelen zijn ook te volgen via zijn Twitter account, volg hem via: http://twitter.com/maikelscheffers

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: