Skip to content

Groetjes vanaf Wimbledon

3 juli 2012

Wimbledon startte dit jaar met de aankomst van de vrachtwagen die alle nieuwe adidas kleding voor Wimbledon, de Olympische Spelen en het hardcourt seizoen afleverde. Het was dus een flinke volle vrachtwagen. Inmiddels zit de eerste toernooiweek van Wimbledon erop. We hadden een paar goede dagen en een paar slechte dagen met het team. De middelste zondag is altijd speciaal omdat geen enkel ander Grand Slam toernooi heeft een rustdag in het schema. Roland Garros start tegenwoordig zelfs op zondag voor de originele maandag waarop de andere Slams starten.

Ik en Mats verblijven in het Wimbledon dorp in een groot huis samen met het sportmarketing team. Hier in het huis heb je echt het gevoel alsof je gewoon thuis verblijft en hebben we veel meer tijd om in een normaal thuisritme te leven. Zo hoeven we niet elke avond op stap om te eten, maar kunnen we dit lekker thuis doen met het gehele team zoals op bovenstaande foto.

Zo komen er ook regelmatig spelers langs in het huis. Bijvoorbeeld Caroline Wozniacki. Caroline is altijd wel bereid om een paar shirtjes te signeren.

Om het Twitter account van adidas tennis, @adidastennis, te promoten zijn er een aantal shirts gedrukt met daarop het account afgebeeld. Zo zie je op onderstaande foto Mats lopen met zo’n shirtje. Ook het adidas busje die de spelers, trainers en gasten overal naar toe brengt heeft een grote sticker met het Twitter account. Alles om meer volgers te krijgen. Wie weet heeft het succes als we met deze shirtjes door het publiek lopen.

Voor Wimbledon start heeft iedere speller de mogelijkheid om één keer op een wedstrijdbaan te trainen. Wanneer je partij op een showcourt gepland staat krijg je ook nog eens de mogelijkheid om een warming up van een half uur te doen op deze baan. Net zoals in de wedstrijden mogen de spelers in trainingen ook alleen maar wit dragen. Dit jaar trainden we op baan 6, deze baan ligt recht voor het balkon van het ledengedeelte van het Centre Court.

Ook dit jaar is het weer wederom een uitdaging. Het blijft switchen tussen binnen trainen en wachten tot de spelers de baan op mogen, maar zoals op de foto te zien is proberen we er het beste van te maken!

Iets wat de tennisfans normaal gesproken nooit zullen zien is de tunnel tussen Aorangi (trainingsbanen) en het hoofdgebouw van Wimbledon waar de spelers aankomen. Onder Murray Mountain (of de oude Henman Hill), baan 18 en het media centrum  ligt een tunnel. Deze tunnel geeft de spelers de kans om gemakkelijk zonder de drukte van het grote publiek zich te verplaatsen in een oase van rust.

De eerste week van Wimbledon vond tegelijkertijd plaats met het Europees Kampioenschap voetbal. Voor de wedstrijd Duitsland tegen Italië gingen de coach van Serena Williams, Sascha, en Fognini een weddenschap aan.  Degene waarvan het land verloor moest een ronde lopen over het park in een rokje. Zoals op de foto te zien is verloor Sascha de weddenschap.

Naast de vele tennisspelers zijn er ook dagelijks speciale gasten op het park en in de spelers lounge. Zo kreeg Tim Henman de kans om een gesprek aan te gaan met golf legende Jack Nicklaus (links op de foto).

Er zijn twee prachtige plekken op Wimbledon waar je een heel mooi uitzicht hebt over het park. Vanaf het dak van het persgebouw kan je prachtig over baan 18 uitkijken en het uitzicht vanaf baan 11 geeft een mooi beeld over de grasbanen met het Centre Court en het hoofdgebouw op de achtergrond!

De rustdag op zondag was een hele rustige en relaxte dag op het park. Het was erg stil rond de banen en op de weg in vergelijking met de dagen ervoor. De spelers kregen hierdoor de kans om heel relaxed een balletje te slaan of te genieten van hun vrije dag. De komende dagen staan er weer vele mooie wedstrijden op het programma om naar uit te kijken!

De avonturen van Sven Groeneveld op de internationale tennistour zijn ook te volgen via zijn Twitter account, volg hem via: http://twitter.com/sven10s

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: