Skip to content

Roger Federer naar 40e editie ABN AMRO WTT

20 juni 2012

Vandaag heeft toernooidirecteur Richard Krajicek bekend gemaakt dat Roger Federer, de winnaar van het afgelopen ABN AMRO World Tennis Tournament, in februari 2013 terugkeert om zijn titel tijdens de 40e editie te verdedigen. Het toernooi wordt gehouden van 11 t/m 17 februari 2013 in Ahoy Rotterdam. Net als de Zwitsers wereldtopper zal ook TennisDirect komend jaar weer aanwezig zijn in Rotterdam als officiële partner van het ABN Amro World Tennis Tournament en zorg dragen voor de invulling van Tennisplaza.

Roger Federer heeft zeven keer eerder deelgenomen aan het ABN AMRO World Tennis Tournament. In 2005 en 2012 wist hij het toernooi op zijn naam te schrijven. Opvallend is dat dit de twee best bezochte edities van het toernooi waren. Afgelopen februari mocht Ahoy maar liefst een recordaantal van 115.894 tennisfans verwelkomen. In 2013 kan de Zwitser de eerste speler worden in de veertigjarige historie van het toernooi die de enkelspeltitel voor de derde keer verovert.

Richard Krajicek over de deelname van Roger Federer: “Na zijn toernooiwinst in februari, stond de terugkeer van Roger bovenaan de verlanglijst van iedereen die betrokken is bij het ABN AMRO World Tennis Tournament. We zijn zeer trots dat het opnieuw is gelukt en dat wij hem vandaag kunnen presenteren.”

Roger Federer: “Het ABN AMRO World Tennis Tournament is voor mij één van de ‘speciale’ toernooien binnen de ATP World Tour. Ik ben blij dat ik aanwezig kan zijn tijdens het 40-jarig jubileum en hoop natuurlijk als eerste mijn naam voor de derde keer op de boarding te krijgen.”

Jubileumeditie
Het aankomende ABN AMRO World Tennis Tournament staat in het teken van de 40-jarige samenwerking tussen ABN AMRO en Ahoy Rotterdam. Het toernooi kent hiermee de langstlopende sponsorovereenkomst van de ATP World Tour. In aanloop naar het toernooi worden diverse acties gestart om dit jubileum te vieren. De kaartverkoop voor het 40e ABN AMRO World Tennis Tournament is inmiddels al begonnen.

Advertenties
One Comment leave one →
  1. 20 juni 2012 16:12

    Jammer. Want dat gaat altijd ten koste van de breedte van het toernooi. Dit in verband met het startgeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: