Skip to content

Roland Garros 2012 officieel van start!

29 mei 2012

Beste tennisvrienden,

Zondag is Roland Garros officieel gestart en het was meteen mijn drukste dag sinds ik in Parijs ben. In de dagen voor zondag heb ik veel tijd besteed aan onze spelers op de trainingsbanen en het aanmoedigen van Laura Robson tijdens haar wedstrijden in het kwalificatietoernooi van Roland Garros.

Helaas verloor Laura in de laatste kwalificatieronde in drie zware sets. Maar toch mag ze meedoen in het hoofdtoernooi en wel als lucky loser. In de eerste ronde zal ze spelen tegen Medina Garrigues (een adidas speelster).

De afgelopen dagen hebben de spelers ook veel tijd doorgebracht met adidas in de fan zone waar vele activiteiten waren gepland gedurende de dagen. Hier konden ze ook even uit de zon zijn en rustig in de schaduw doorbrengen.

De ballenjongens en ballenmeisjes staan in het middelpunt van de belangstelling op Roland Garros en hebben heel indrukwekkende warming-up routines van iedereen! De afgelopen dagen kregen ze een briefing op het Centre Court en wij kregen een staande ovatie van ze nadat we klaar waren met onze training.

Gisteren hadden we een fantastische dag met de adidas Business Unit waar Mats en ik samen met tijd hebben doorgebracht om tips te geven en wat drills op de baan te doen om de nieuwste schoenen te testen.

Vanuit het witte gebouw bij baan 5 (foto boven) wordt de komende twee weken al het tennis de wijde wereld in gezonden. Hier komen alle wedstrijdbeelden vandaan. Wanneer we het park oplopen worden we iedere dag verwelkomt door de ‘4 musketeers’ en een groot beeld van de gewonnen Davis Cup trofee in 1927 (foto onder). Dit beeld staat tussen het Centre Court en baan 1 in.

Ik heb ook voor dit jaar weer een eigen kluisje gekregen en dit jaar met een makkelijk te onthouden nummer, namelijk 134. Mijn kluisje is in de kleedkamer van Court Suzanne Lenglen, het tweede grote stadion van Roland Garros.

In hetzelfde stadion hadden Caroline Wozniacki en Petra Kvitova de afgelopen dagen veel lol vlak voor hun persconferenties. Op onderstaande foto wordt Caroline geïnterviewd door Kvitova.

Ik kijk er naar uit om de komende twee weken meer updates te sturen vanuit Parijs! Roland Garros 2012 is officieel begonnen met blauwe lucht en 30 graden. Door het warme weer worden de banen iedere dag een stuk harder en hierdoor vliegen de ballen steeds sneller door de hete lucht. Zullen we enkele verrassingen gaan zien hierdoor? Is het een voordeel voor de ‘big hitters’? We zullen het allemaal gaan zien de komende weken!

Groet Sven

De avonturen van Sven Groeneveld op de internationale tennistour zijn ook te volgen via zijn Twitter account, volg hem via: http://twitter.com/sven10s

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: