Skip to content

Roland Garros 2012

29 mei 2012

Voorbereiding

Er is voor ons alweer een week voorbij gegaan op Roland Garros en we (Anastasia Pavlyuchenkova’s team) kunnen eindelijk gaan beginnen aan het toernooi. Nastia speelt vandaag haar eerste wedstrijd tegen Greta Arn. Nastia is als 22ste geplaatst in het hoofdtoernooi, maar zal alles moeten geven in de eerste ronde. Greta Arn is een van de oudere speelsters op de tour en kan nog steeds goed spelen. We zullen ons dus optimaal moeten voorbereiden op deze altijd lastige eerste ronde.

De eerste paar dagen hebben we hard en slim gewerkt en hebben we toch wat uurtjes kunnen maken op verschillende banen van Roland Garros. Zoals jullie van Sven hebben kunnen lezen is het vechten om trainingsbanen ‘on site’. Omdat Nastia geplaatst is werd het ons net iets makkelijker gemaakt, maar stonden we toch vaak al om 9:00 op de baan wanneer het rustiger is op Roland Garros.

Ballen kinderen

Hier een foto van de ballen jongens en meisjes op baan 1 die instructies krijgen op die dag. Het is erg leuk om de ballen kinderen in actie te zien hier tijdens de wedstrijden. Ze zijn namelijk erg goed in wat ze doen en vliegen soms over de baan. Kijken recht voor zich uit tijdens de punten en zijn erg gefocust. Dit is ook belangrijk om zo de spelers rust te geven tijdens de voorbereiding van de te spelen punten. Als je gaat kijken de komende 2 weken is het zeker de moeite waard om gewoon even een ballen jongen of meisje te volgen tijdens een van de vele wedstrijden.

Op zaterdag waren er verschillende demonstratie wedstrijden op de 3 hoofdbanen. Op de foto rechts was een demonstratiewedstrijd tussen Vera Zvonareva en Sabine Lisicki aan de gang.

Ook kwam DJ Bob Sinclair langs met zijn team en gaf een show weg op het Centre Court. Sven en ik zijn toch maar even gaan kijken wie er allemaal aan mee deed. Federer kwam ook even langs om rondje jongens tegen de meisjes te spelen. Hier een korte indruk van dit jaarlijks terugkomende event.

Veel kijkplezier de komende 2 weken tijdens een van de mooiste toernooien van het jaar!

Au revoir!

Floris

Advertenties
One Comment leave one →
  1. Nathalie permalink
    29 mei 2012 19:55

    Heel veel succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: