Skip to content

Rome dag 4

15 mei 2012

Gisteren was de wedstrijd van Nastia. Ze speelde om 13:00 haar wedstrijd tegen Ksenia Pervak op baan 1. Zoals verwacht waren de weersomstandigheden anders dan de andere dagen. Het zonnetje scheen, maar er stond heel veel wind. Omdat de banen een beetje in een kuipje liggen was het zeer moeilijk vanwege uit opstuivende gravel.

Na een spannende 1ste set met break kansen over en weer won Nastia de set met 6-2. Ook de 2de set was spannend  want Nastia kwam 3-0 voor en hield haar service tot 5-3. Op dat moment serveerde Nastia voor de wedstrijd. Ze werd op ‘love’ gebroken. 5-4 en Pervak mocht serveren. Nastia speelde een fantastische game en ging voor iedere bal! ‘stay strong’ riep ik nog vanaf de tribune en ze pakte de game terug op ‘love’. “Game Set and Match miss Pavlyuchenkova” riep de empire en de wedstrijd was binnen. 6-2 6-4.

Gezien de winderige omstandigheden heeft ze erg goed gespeeld vandaag. ‘Grinden’ zoals we dat ook wel noemen. Je hebt op zo’n dag geen controle over de wind, dus kun je maar een ding doen en dat is nog harder werken met je benen en de wind proberen te gebruiken in je voordeel.

Na de cooldown en stretching hebben we samen gegeten. Ik ben snel weer naar baan 1 gegaan om de laatste paar games van Robin Haase tegen Stanislas Wawrinka te kijken. Het was echt close, maar Robin verloor net aan met 7-5 in de derde set. Toch zeer knap gespeeld van de enige Nederlander in het toernooi.

Ik ben nu in het hotel en we gaan zo avondeten. Vandaag staat om 11:00 de 2de ronde tegen Petra Kvitova op het programma. Ook een ‘lefty’ maar wel met een andere ranking. Nastia voelt zich goed en we gaan ervoor!

Jullie horen van me.

Arriverdeci!

Floris

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: