Skip to content

Rome dag 1

15 mei 2012

Vanaf maandag 11:00 begint de strijd voor de vrouwen om de titel hier in Rome. Het kwalificatie toernooi begint morgen al. Nastia en ik hebben vandaag de eerste dag gehad van de voorbereiding voor het hoofdtoernooi. Ook hier worden we net als in Madrid bijgestaan door het adidas development program. Vorige week in Madrid waren het nog Sven en Mats die hielpen bij het on court coachen en deze week zal Darren Cahill die rol op zich nemen. Nastia zal niet de enige zijn die Darren hier begeleid, hij zal ook het team van Andy Murray versterken.

Het is overigens mijn eerste keer in Rome tijdens het toernooi en ik moet zeggen dat mijn eerste indruk goed is. Het is prachtig weer en alles verloopt zoals gepland. Het hotel heeft 4 trainingsbanen waar de spelers terecht kunnen als ze dat willen. Transport staat voor iedereen klaar om van het hotel naar de site te gaan. Reistijd ongeveer 30 min.

Vandaag stonden er 2 tennistrainingen op het programma. een in de ochtend en een in de middag. De middagsessie hebben we om 14:00 op de site gepland om zo te wennen aan de banen en de hoger liggende temperaturen vergeleken met Madrid.

Tijdens mijn zoektocht naar de gym loop ik door de ‘Hall of Fame’ van het toernooi. Vanaf 1930 worden de mannelijke en vrouwelijke winnaars getoond met een korte beschrijving. Een van de winnaars is een Nederlander!

Beide trainingen verliepen soepel en er wordt hard gewerkt door Nastia. Na een korte Core-sessie en stretching vertrekken we weer richting het hotel. Na een Italiaanse woorden les gehad te hebben van de chauffeur hebben we onze portie humor van deze dag ook weer gehad. Blijft toch lastig die uitspraken!

Arrivederci!

Floris

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: