Skip to content

Van Indian Wells naar Miami

19 maart 2012

Het toernooi van Indian Wells is weer voorbij gevlogen. Ik heb zojuist mijn ouders uitgezwaaid op het vliegveld hier in Palm Springs. De dagen in Indian Wells waren kort, vergeleken met vorig jaar toen Caroline het toernooi won. Anastasia Pavlychenkova verloor haar eerste ronde wedstrijd en ook Ayumi Morita wist haar eerste ronde niet te winnen. Sorana won haar eerste ronde wel en krijgt gelukkig weer wat vertrouwen in haar spel.

Doordat de dames vroeg verloren, hebben we veel tijd op de trainingsbanen met de dames kunnen doorbrengen in de vroege ochtend en later op de dag. Doordat ze allemaal twee trainingssessies op een dag hadden, werd het toch nog hard werken voor het gehele team. Het gaf ons een goede kans om verbeteringen aan te brengen tussen de twee grote toernooien door.

Het is uniek om zoveel tijd te hebben om te trainen omdat er maar twee toernooien plaatsvinden in vier weken tijd. Het voelt een beetje als twee Grand Slams achter elkaar. De schema’s zijn dezelfde grootte, maar doordat er bye’s in het schema zitten, worden er wel wat minder wedstrijden afgewerkt en is er veel tijd om te trainen met de verschillende spelers.

De spelers konden goed trainen in het gras naast de trainingsbanen. Zoals op de foto’s te zien is zijn de faciliteiten fantastisch. Misschien wel het beste ter wereld en zeker om goed voor te bereiden op het volgende evenement. Mogelijk is het ook daarom dat er in het begin van het toernooi zoveel verrassingen waren. Ook veel spelers hebben zich terug moeten trekken in verband met een buikvirus dat heerste in de regio.

Nu vertrekt het hele circuit naar Miami voor het Masters toernooi daar. Tussen Indian Wells en Miami zit een tijdsverschil van drie uur en vliegtijd is zo’n vijf a zes uur. Het gaat me dus wel een hele dag kosten voordat ik in Miami ben aangekomen.

Ik kijk uit naar wat vochtiger weer, na drie weken in de droge woestijnlucht in Las Vegas en Indian Wells.

De avonturen van Sven Groeneveld op de internationale tennistour zijn ook te volgen via zijn Twitter account, volg hem via: http://twitter.com/sven10s

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: