Skip to content

Maikel Scheffers bereikt finale Australian Open

27 januari 2012

Rolstoeltennisser Maikel Scheffers heeft vannacht de finale bereikt van de Australian Open in Melbourne. De huidige nummer 1 van de wereld neemt het in zijn derde Grand Slam finale op tegen de Fransman Nicolas Peifer. Het toernooi verloopt voor de Nederlander tot nu toe wat moeizaam gezien de wijze waarop hij de finale heeft bereikt.

In de eerste ronde had hij drie sets nodig tegen de Japanner Saida, 4-6, 6-2, 6-3. In de halve finale van vannacht kroop Scheffers door het oog van de naald.De Zweed Olsson won de eerste set met 6-2, maar zag de tweede set nipt naar Scheffers toe gaan 7-5. In de beslissende derde set stond de Zweed continu voor. Op 7-7 wist de Nederlander een break te plaatsen en serveerde de wedstrijd vervolgens prima uit.

Scheffers: “Dit was een hele zware pot. Ik heb de hele wedstrijd tegen een achterstand aan zitten kijken. Op 7-7 kreeg ik een klein kansje en kon meteen toeslaan. Heerlijk om in mijn derde Grand Slam finale te staan. Morgen een dagje rust en dan zaterdag tegen Nicolas Peifer aan de bak. Heb er nu al zin in!” Het zou de tweede Grand Slam titel kunnen worden voor de als eerste geplaatste rolstoeltennisser nadat hij vorig jaar al Roland Garros won.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: