Skip to content

Maikel Scheffers genomineerd voor verkiezing sporter van het jaar

29 november 2011

Het NOC*NSF heeft bekend gemaakt dat rolstoeltennisser Maikel Scheffers genomineerd is voor sporter van het jaar in de categorie gehandicaptensporter. De twee andere genomineerden zijn Esther Vergeer (tennis) en Thierry Schmitter (zeilen). Tijdens het Sportgala op maandag 12 december a.s. zal blijken of Scheffers er met het fraaie Jaap Eden beeldje vandoor gaat.

Prestaties in 2011
De in het Brabantse Dorst woonachtige rolstoeltennisser begon het jaar als de nummer 7 op de wereldranglijst. Hij behaalde op Roland Garros zijn eerste Grand Slam titel in het enkelspel en won nog vijf andere internationale toernooien. Na zijn tweede plek bij de Masters veroverde hij in november de nummer 1 positie op de wereldranglijst in het enkelspel. Ook in het dubbelspel won Scheffers veel belangrijke titels zoals de Australian Open en Wimbledon waardoor hij eveneens in het dubbelspel bovenaan de wereldranglijst staat. Met het Nederlandse team werd hij dit jaar bovendien wereldkampioen tijdens de World Team Cup in Zuid-Afrika.

Mooie bekroning
Maikel Scheffers over zijn nominatie: “De nominatie op zich is al een hele eer. Een beloning van een voor mij toch al geweldig tennisjaar. Ik had er niet echt op gerekend maar dit is ongelooflijk mooi en voel me zeer vereerd. Maar eerlijk is eerlijk, ik ben en blijf een topsporter dus nu zou ik die Jaap Eden ook wel heel graag willen winnen. Het zal spannend worden, want de andere twee genomineerden hebben ook erg goed gepresteerd. We gaan het wel zien.”

Nominaties
NOC*NSF stelt samen met de sportbonden de groslijst op, waarna een vakjury, bestaande uit o.a. Pieter van den Hoogenband, Leontien van Moorsel, Joop Alberda en Henk Gemser, de drie genomineerden per categorie bepaalt. De sporters en topcoaches brengen tijdens het NOS NOC*NSF Sportgala – maandag 12 december in het World Forum in Den Haag – vlak voor de live televisie-uitzending hun stem uit. Zij bepalen zo wie van de genomineerden het podium mogen betreden om de Jaap Edens in ontvangst te nemen.

NOC*NSF Sportgala 2011

Maandag 12 december – 20.30 uur
Nederland 1

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: