Skip to content

Maikel Scheffers nieuwe nummer 1 van de wereld!

15 november 2011

Rolstoeltennisser Maikel Scheffers is de nieuwe nummer 1 van de wereld. In de finale van de NEC Wheelchair Masters verloor de 29-jarige Brabander weliswaar van de Fransman Stephane Houdet (6-7, 4-6). Maar door zijn uitstekende prestaties dit gehele tennisjaar neemt Scheffers wel de eerste plaats op de wereldranglijst over van de Japanner Shingo Kunieda. Met Esther Vergeer bij de vrouwen als aanvoerder van de wereldranglijst en Maikel Scheffers bij de mannen is Nederland op dit moment hèt rolstoeltennisland van de wereld.

De in het Brabantse Dorst woonachtige rolstoeltennisser won dit jaar al verschillende grote toernooien waaronder de Grand Slam titel op Roland Garros. Ook in het dubbelspel staat hij na zijn zege met dubbelpartner Ronald Vink op Wimbledon deze zomer in de dubbelranking op de eerste plek. Het volgende doel wordt de Olympische Spelen in London. Daar zal Scheffers er alles aan gaan doen om goud te behalen.

Trots
In de finale om de wereldtitel lukte het hem niet om zijn nummer 1 positie van een extra glans te voorzien. In twee spannende en vooral boeiende sets moest hij zijn meerdere erkennen in Houdet, de nummer 3 van de wereld. Scheffers: “Natuurlijk baal ik er van dat ik de finale niet heb gewonnen. Maar ik heb vandaag wel een hele bijzondere mijlpaal in mijn tenniscarrière bereikt. Ik ben echt zeer blij en trots dat ik de nieuwe nummer 1 van de wereld ben!”

Uiteraard willen wij van TennisDirect, als zeer trotse sponsor van Maikel, hem van harte feliciteren met zijn fantastische seizoen en deze geweldige mijlpaal in zijn carrière!!

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: