Skip to content

Maikel Scheffers wint ook de hoofdprijs in Londen

4 juli 2011

Mijlpaal rolstoeltennisser Maikel Scheffers: Wimbledon-titel, 4e Grand Slam en nummer 1 van de wereld.

Afgelopen zondag won Maikel Scheffers met zijn dubbelpartner Ronald Vink de prestigieuze dubbeltitel op Wimbledon. Op het heilige Londonse gras versloegen zij hun Franse tegenstanders Houdet/Jeremiasz met 7-5, 6-2. Een prachtige prestatie van het Nederlandse duo. Voor Scheffers betekende de overwinning dat hij nu op alle Grand Slams een titel heeft behaald. Als kers op de toch al mooie taart mag hij zich vanaf vandaag de nummer 1 van de wereld noemen in het dubbelspel.

Wimbledon titel
In de finale begonnen Scheffers en Vink wat wisselvallig. Vanaf 2-3 achterstand in de eerste set ging het echter lopen bij de mannen. Ze kregen vat op het spel van de Fransen en domineerden de vaak prachtige ralley’s. Ondanks de luidruchtige support uit het Franse kamp bleven ze kalm en sloegen toe daar waar het moest. Na de 7-5 in de eerste set stoomden Vink en Scheffers door en gaven ze hun opponenten geen kans meer om terug te komen in de wedstrijd. De oerkreet en de innige omhelzing na het laatste punt gaven aan dat ze erg gebrand waren op de overwinning.

Nummer 1
Vandaag keert Maikel Scheffers dus niet alleen terug met een Wimbledon titel op zak. Hij mag zich ook officieel de beste dubbelspeler van de wereld noemen,  want op de wereldranglijst is hij Houdet gepasseerd en is dus de nieuwe nummer 1. Zijn dubbelmaatje Ronald Vink ziet zichtzelf terug op een knappe 5e plaats. Vandaag wordt Maikel gehuldigd in zijn woonplaats Dorst. Eigenlijk voor zijn titel op Roland Garros vorige maand maar met de Wimbledon overwinning erbij is er een extra reden om de sportman uit Dorst in het zonnetje te zetten.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: