Skip to content

Australian Open – Dag 7

23 januari 2011

WOW! Dat is het woord dat als eerste in me opkomt bij het schrijven van het blog vandaag.

Gisteravond zijn de we avond geëindigd op dezelfde plek als vorige week zaterdag. Dit keer zijn we alleen niet gebleven tot het einde van het concert maar zijn we, Mats Merkel, Claus Martin en ik, naar een restaurant gegaan genaamd ‘The Stoke House’ in St. Kilda. Dit is een van de favoriete restaurants van het toernooi. Een absolute must om te bezoeken als je hier bent. Het heeft gangbaar en een wat chiquer eetgedeelte wat het restaurant erg bijzonder maakt.

Vandaag was de planning om de vierde ronde wedstrijd van Caroline heen gebouwd. Ze moest haar wedstrijd om 11.00 uur spelen in de Rod Laver Arena. Hierdoor hadden we haar warming up al om 9.00 uur ingepland zodat ze de baan voor zichzelf had om zich zo goed mogelijk voor te bereiden.

Na de warming up, om 9.50 uur, had ik een bespreking staan met Ayumi Morita en haar coach om de planning van de komende maanden te bespreken en ook gelijk de afgelopen weken in Australië te bespreken.

Caroline ging om 11.00 uur de baan op en kwam na anderhalf uur van de baan met een 2 sets overwinning. Ze had een wat onzekere start maar was verder te solide voor haar tegenstander om echt in de problemen te komen. Na de wedstrijd had ik even tijd om de wedstrijd met haar vader Peter te bespreken en was er tijd voor verschillende interviews.

Naast dit alles heb ik samen met Mats en Claus de andere buitenbanen bezocht om wat scouting werk te doen. Vandaag is namelijk ook het junioren toernooi begonnen.

Rond 15.30 uur ben ik samen met Wozniacki’s vader gaan kijken bij de wedstrijd van Kuznetsova tegen Schiavone om de volgende tegenstander van Caroline aan het werk te zien. Na een set en drie games merkten we dat dit een erg lang partij zou gaan worden en hielden we het voor gezien.

Ik ontmoette Eshter Vergeer om 17.00 uur die een afspraak op de baan had staan met Mansour Bahrami en Aisam Qureshi! Zij zijn zeer geïnteresseerd in de dominantie van Esther in het rolstoeltennis. Ik ben blij om te zien dat er wederzijds interesse is en dat dit soort mensen het rolstoel tennis ondersteunen en het over de hele wereld meer willen zien.

Download hier een PDF met o.a. verschillende quotes over Esther Vergeer (PDF, POP-UP, 30 kb)

Klik hier voor de volledige fotoserie die er tijdens de sessie is gemaakt!

Om 18.30 uur ben ik terug gegaan naar het hotel om te helpen bij het inpakken van alles kleding boxen die zijn overgebleven na de distributie van de kleding.

Om 18.30 uur ben ik terug gegaan naar het hotel om te helpen bij het inpakken van alles kleding boxen die zijn overgebleven na de distributie van de kleding.

Doordat de wedstrijd tussen Kuznetsova en Schiavone uiteindelijk zo lang duurde hebben we deze alsnog af gekeken. Een derde set van drie uur en een uiteindelijke score van 16-14 in het voordeel van Schiavone!

Nu, rond 23.00 uur, zijn we op federation Square op zoek naar een plek om nog snel iets te eten.

Nogmaals WOW. Wat een dag. Caroline naar de tweede weer en in haar eerste Australian Open kwartfinale uit haar carrière! Op naar de volgende week!

Tot morgen. Sven.

Advertenties
One Comment leave one →
  1. 23 januari 2011 13:39

    Mooi werk Sven. Goed bezig op de Ausie Open.
    Finale met Caroline zou topwerk zijn !!

    Go for it !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: