Skip to content

Australian Open – Dag 5

21 januari 2011

Na de erg lange dag van gisteren was het heerlijk om vanaf een mooi balkon bij een schitterend uitzicht te genieten van een echte ‘Aussi’ barbecue als dinner.

Vandaag was iets makkelijker te plannen al is de zorg nog steeds zodanig dat de focus aanwezig moet zijn en onze routines er in houden.

Om 9.30 uur zijn we begonnen met de warming up van Caroline Wozniacki in de Rod Laver Arena om haar voor te bereiden op haar wedstrijd van 11.00 uur. Deze wedstrijd moest zij het opnemen tegen Cibulkova, waar zij vorige week in Sydney nog van verloor.

Onze andere spelers hadden of een dag vrij, of moesten pas later de dag uitkomen in de dubbels.

Caroline won haar wedstrijd met 6-4 6-3 wat voor haar dus een heerlijke revenge was voor de week ervoor.

Na haar wedstrijd vertelde ze mij dat ze vandaag een andere persconferentie zou hebben dan anders. De pers had Caroline laten weten dat ze haar iets te rustig, behoudend en niet open vonden tijdens persconferenties.

Als antwoord hierop besloot Caroline (ze had ons al verteld dat ze op de pers was afgestapt) het eens helemaal anders aan te pakken. Ze ging zitten achter de desk en begon zichzelf typische vragen te stellen en er uiteraard ook direct zelf antwoord op te geven. De pers kon het wel waarderen en realiseerde zich dat een hoop vragen die ze normaal stellen niet echt origineel en creatief zijn. Dat werden ze zich hierdoor wel bewust.

Tijdens de lunch hadden we een afspraak met Peter (de vader van Wozniacki) om de wedstrijd na te bespreken en en de planning door te nemen ter voorbereiding van haar wedstrijd van aanstaande zondag.

Esther Vergeer is hier ook al sinds maandag alleen had ik nog geen tijd om haar even te zien. Omdat ik nu eindelijk even tijd had, heb ik daar direct gebruik van gemaakt. Samen met Maikel Scheffers, zijn coach Aad Zwaan (Nederlands top oud-speler met een 7e plek van de wereld bij Scotch College) en Esther’s fysieke trainer Marijn Zaal hebben we een training gedaan.

Op weg naar het hotel kreeg ik te horen dat zowel Sorana als Morita vandaag hun dubbels helaas hebben verloren.

Ayumi speelt morgen haar 3e ronde partij. Dit is haar eerste 3e ronde partij op een Grand Slam in haar carrière. Voor haar hebben we dan ook eerst een warming up op het programma van morgen staan. Verder ook een training met Caroline en speelt Maria de damesdubbel.

Vanavond hebben we een team dinner samen met de ouders van Caroline om haar winst van vandaag te vieren!

Tot morgen. Sven.

Advertenties
One Comment leave one →
  1. Gracia Poot permalink
    21 januari 2011 11:53

    Fantastisch van Caroline, vooral die actie met de pers! Net als met Kim Cleysters die de pers ook een zeer goede reprimande gaf, nav een suggestie/roddel dat ze zwanger zou zijn! De pers lijkt ons een dom volkje…..
    We lezen je blog trouw en wensen je verder nog veel succes! G/C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: