Skip to content

Melbourne 2011 – Dag 6

17 januari 2011

We zijn officieel begonnen met het eerste Grand Slam van het jaar! De grote vraag aan het begin is natuurlijk of Rafael Nadal zijn Rafa Slam zal gaan halen dit jaar. De rest is bijna bijzaak.

Bij de mannen ligt de focus vooral op ‘de grote vier’ maar bij de vrouwen ligt het vrijwel helemaal open en ligt het er maar net aan hoe je de hordes en de zenuwen van de eerste ronde doorkomt. De sleutel voor Caroline is in dit geval dat ze haar focus behoudt, ook na de eerste ronde wedstrijden.

Het weer houdt het nog goed al was het vanmorgen heel erg bewolkt. Tijdens de warming up van Caroline om 10.00 uur vanmorgen zat het dak van de Rod Laver Arena daarom ook voor een groot deel dicht.

Omdat Caroline de nummer 1 is krijgt ze een hoop aandacht en ligt er veel druk bij haar. Ze is gelukkig erg sterk en goed voorbereidt. Vandaag heeft ze de controle gehouden ondanks een wat onzeker begin tijdens haar, in twee sets gewonnen, wedstrijd tegen Gisele Dulko. Dulko is een gevaarlijke tegenstander, zeker in het begin van het toernooi.

We moesten er vandaag ook voor zorgen dat de trainden met Morita, Cirstea en Kirilenko. Omdat ze liever niet van het park af wilde hebben we uiteindelijk een half uur buiten en drie kwartier binnen getraind. De rede hiervoor is om extra reizen te voorkomen. Dit uiteraard om geen energie te verspillen, want dat zullen ze nog hard nodig hebben in hun aanstaande wedstrijden.

Na de lunch zijn we gaan kijken bij de wedstrijd van Daniela Hantuchova (ze verloor helaas 9-7 in de derde set!) and zijn we gaan scouten bij de volgende tegenstander van Caroline, King of Paszek.

Het schema voor morgen is inmiddels ook bekend dus konden we de warming up voor de wedstrijden van Kirilenko, Cirstea en Morita in plannen om vervolgens ook nog een training van Caroline in ons schema te plaatsen.

Ik heb nog nooit eerder zoveel mensen gezien op de eerste dag dus ik weet zeker dat er nu alweer records zijn gebroken!

Tot morgen. Sven

 

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: