Skip to content

Melbourne 2011 – Dag 1

12 januari 2011

Even na 01.00 na anderhalf uur vliegen vanuit Sydney, zijn we vannacht aangekomen in in ons hotel the Grand Hyatt in Melbourne. Het was lekker rustig aangezien Mats alle bagage eerst naar de check-in lobby moest krijgen.

Bij onze aankomst in de lobby ontmoetten we Toby Glyn van Adidas. Hij kwam net aan vanuit Londen.

The Grand Hyatt is het officiële spelers hotel en ligt op maar 10 minuten rijden van het park. Vanochtend hadden we een afspraak staan met Claus Martin, ook van Adidas, die verantwoordelijk is voor de distributie van alle nieuwe kleding voor de spelers. Hij woont dit jaar zijn 100e opeenvolgende Grand Slam bij!!

Caroline (Wozniacki) en Maria (Kirilenko) komen vanavond pas aan, dus moet ik de blondines nog een dag missen. Een andere favoriete speelster van mij, Sorana Cirstea, is er al wel en heeft vandaag weer getraind nadat ze twee dagen vrij is geweest.

Onze trainingssessie hebben we gehouden op het Albert Reserve, een sportfaciliteit 10 minuten van het hoofdpark met nog eens 10 extra trainingsbanen. Je kunt je voorstellen dat dit hard nodig is met zo veel spelers in het kwalificatie toernooi en de start van het hoofdtoernooi, aanstaande maandag! Ik weet het exacte aantal niet maar er zijn hier op z’n minst zo’n 400 spelers met hun hele entourage.

Na de training zijn we richting het park gegaan om onze accreditaties op te halen. Omdat we al zolang onderweg waren was er voor ons al een dag voorbij!

Helaas spelt het weer op dit moment een erg nare rol in heel Australië. De regen die er valt raakt families door het hele land die al hun spullen verloren zijn. Hopelijk kunnen wij als ‘tennisfamilie’ nog iets voor deze mensen betekenen. We zijn aan het kijken of we zaterdag de 15e iets in gang kunnen zetten maar daarover later meer.

Morgen staat er een nog drukkere dag voor de boeg, omdat er dan weer een hoop spellers bij komen hier in Melbourne. Iedereen bereidt zich voor met vlinders in de buik op het grote openingsspektakel van het jaar!

Tot morgen, Sven!

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: