Skip to content

Verslag vanuit Sydney – Dag 5

8 januari 2011

Wind en meer zon zorgen er samen voor dat de welbekende Australische hitte begint op te komen.
Normaal gesproken hebben we te maken met temperaturen hoog in de 30 maar op dit moment blijft het bij hoog in de 20. Op het nieuws is op dit moment te zien dat het water reservoir, dat was verarmd, terug op juiste kracht komt en er waarschijnlijk de zo tekenende hitte aan komt in Melbourne.

Bijna alle spelers zijn inmiddels aangekomen wat er voor zorgt dat het knap lastig is banen op de juiste momenten te reserveren voor trainingssessies. Normaal gesproken trainen de spelers met hun coaches e.d. maar vandaag was iedere speler genoodzaakt te trainen met een andere speler en niet meer dan een trainingssessie te plannen.

Je merk het ook goed in het spelershome. Daar is het momenteel ook overvol. Vergelijk het maar met de foto uit mijn eerste blog, waar Player Lounge helemaal leeg was!


Als je richting de Player Lounge loopt kom je een grote muur tegen met daarop alle winnaars van het toernooi. Deze historie en traditie zorgt ervoor dat ik mijn passie en inspiratie voor de sport behoudt.

Voor zowel Sorana Cirstea en onze ‘eigen’ Arantxa Rus stond er vandaag een wedstrijd op het programma. Ze speelde beide de derde wedstrijd na 10.00 uur en mochten ze beide winnen komen ze in de volgende wedstrijd uit tegen elkaar. Voor mij houdt dat direct in dat ik er bij die wedstrijd niet bij zal zijn als coach, omdat ze beide Adidas speelsters zijn.

Helaas mocht het niet zo zijn. Arantxa heeft haar partij verloren in de zware sets. Sorana wist haar wedstrijd wel te winnen in twee sets nadat ze in de eerste set nog met 1-4 achter had gestaan. Op dat moment ben ik de baan op gegaan om haar een andere strategie mee te geven. Hierdoor kon ze een latere 2-5 achterstaand ombuigen naar een mooie 7-5 overwinning in de eerste set. De tweede won ze met 6-3. Een mooie overwinning op een top 50 speelster! Morgen zal ze de laatste kwalificatieronde spelen.

Morgen begint hier ook het hoofdtoernooi. Helaas heft Ana Ivanovic af moeten zeggen, omdat ze erg veel last van haar buik heeft. Niet alleen baalt ze van de blessure maar ook baalt ze er van, omdat ze erg van Sydney houdt! Maria Kirilenko zal morgen aankomen na haar exhibitie wedstrijd in Hong Kong. Ook Daniela Hantuchova zal morgen aankomen. Als ze zal spelen zal ze dat waarschijnlijk (licht) geblesseerd doen, aangezien ze zich had terug getrokken uit het toernooi van Brisbane.

Genoeg te doen dus morgen. Kijk er nu alweer naar uit! Dank maar weer voor jullie aandacht en bezoek.

Tot morgen, Sven.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: