Skip to content

Verslag vanuit Sydney – Dag 4

7 januari 2011

Vandaag zijn de kwalificatierondes voor het Medibank International in Sydney begonnen.

Voor spelers en begeleiders staat er standaard een gloednieuwe Lexus klaar om ons van en naar ons hotel en het park te brengen. Ditmaal hebben we deze laten staan en zijn we om acht uur (!) per bus naar het park vertrokken. Sorana had een vroege wedstrijd die begon om 10.00 uur tegen de Duitse Kristina Barrois.

Omdat de wedstrijd zo vroeg was zaten we al om 7.15 uur aan het ontbijt om vol energie en kracht aan de start van de wedstrijd te verschijnen die hier vaak gespeeld wordt in de hitte. Deze morgen was het anders. Het regende. Dit maakt het een nog grotere uitdaging voor de spelers. 48 spelers moesten de eerste wedstrijd spelen en door de regen en de vertraging is het voor sommige spelers lastig de kalmte te bewaren.

Vanwege de regenvertraging waren we genoodzaakt de warming up (naast de psychische en mentale voorbereiding van Floris) te houden tijdens de warming up van de daadwerkelijke wedstrijd. Dat betekent 5 (!) minuten extra naast de reguliere 5 minuten. Uiteindelijk heeft Sorana haar wedstrijd gewonnen met 6-2 6-3 nadat er door regen ook nog eens twee onderbrekingen waren tijdens de wedstrijd.

Naast Sorana won ook een andere Adidas speelster haar eerste ronde kwalificatie tegen Mirjan Lucic met 6-4 6-2. Later vandaag heb nog wat trainingssessies staan met meer spelers met de ‘drie strepen’ 😉

Vanaf vandaag komen ook alle andere spelers binnen, zowel dames als heren, vanaf de vorige toernooien die ze gespeeld hebben. Het is leuk om veel bekende gezichten te zien binnen komen maar het kost ook een hoop energie.

Om je hier, zoals gisteren al vermeld, goed te beschermen tegen de zon is het belangrijk naast zonnebrandcrème te gebruiken ook heel veel te drinken. Vandaag heb ik bijvoorbeeld al 4 liter water op terwijl ik niet eens wedstrijden speel!

Dat was het weer voor vandaag. Tot morgen!
Sven

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: