Skip to content

Verslag vanuit Sydney – Dag 3

6 januari 2011

Nog steeds raak ik opgewonden als ik hier ben. Ik kom hier al sinds 1993 en herinner mij de eerste keer als de dag van gister. Ik kwam toen rechtstreeks van de Hopman Cup samen met Kimiko Date uit Japan, die ik in die tijd coachte.
De Hopman Cup (die op dit moment ook plaats vindt) werd toen gespeeld op indoor banen waardoor ik weinig zon heb gezien in de tien dagen die ik er was.

De eerste dag hebben we een trainingssessie gehad van ongeveer een uur. Tijdens deze trainingssessie was het bewolkt, hetgeen ik hier nog niet eerder heb meegemaakt. Doordat er zo veel bewolking was heb ik de zonnebrandcrème laten staan. Dat is de eerste en ook gelijk de laatste keer geweest aangezien ik later op de dag met een flinke blaar op mijn neus rond liep. Helaas voor jullie heb ik er geen foto van!

Zoals veel van jullie misschien wel weten is de zon in Australië het heftigst op de hele tour. Dat maakt het een extra zware factor de aankomende weken. Het vergt veel extra energie van het lichaam en niet verbranden is een grotere uitdaging dan ooit.

Het was vandaag dus de eerste trainingsdag met daarbij ballen rapen, water en handdoeken verzorgen en zorgen voor de zonnebrandcrème welke goed aangeboden worden bij de desk waar we de banen moeten reserveren.

Sorana Cirstea en ik hebben twee trainingssessies gehouden om haar voor te bereiden op het kwalificatie toernooi. Sorana heeft sinds dit jaar een nieuw teamlid in de naam van Floris Minnaert. Floris zal het gehele jaar meereizen met Sorana en haar psychische en fysieke training verzorgen. Leuk feitje om te melden is dat Floris, net als ik, een Nederlander is, namelijk uit Amsterdam.

Het speelschema zal later vandaag bekend worden dus we zullen zien wanneer en tegen wie Sorana zal gaan spelen.

Tot morgen! Sven.

Advertenties
2 reacties leave one →
 1. 6 januari 2011 10:29

  Sven,

  Jullie gebruiken toch wel een goede (lees: gezonde) zonnebrandcreme voor de tennissers?

  Succes in Australia!

  Jack van Dijk
  Orthomoleculair therapeut / topsportconsultant

 2. 26 januari 2012 17:27

  Waarchtig boeiend! Ben je wellicht van plan nog meer van dit soort stukjes te schrijven? Laten we het hopen. Ik ben in elk geval behoorlijk verbluft. Ga zeker zo door.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: