Skip to content

1e Ronde Thiemo de Bakker – Halle

8 juni 2010

Gisteren begon de dag voor Thiemo en mij om 9.00 uur met het ontbijt.

Na het ontbijt zijn we om 10.15 uur begonnen in de fitnessruimte met een warming up. Tijdens de warming up hebben we tien minuten gefietst, hebben we verschillende oefeningen gedaan voor zowel de rug als buik en hebben we nog wat oefeningen gedaan met tubings.

Om 11.00 hebben we ongeveer 25 minuten warm gespeeld op de baan. Het weer was erg dreigend en het leek te gaan regenen maar gelukkig bleef het tijdens het inslaan droog.

Thiemo stond als tweede partij gepland, nadat de eerste om 12.00 uur zou beginnen. Hij moest aantreden tegen Rohan Bopanna, een speler uit India.  Hij is een expert is op het gebied van grastennis en met een harde service en veel balgevoel een lastige tegenstander voor Thiemo.

De wedstrijd werd gespeeld op Court 1. In het begin zat het erg dicht bij elkaar en hielden beide spelers tot 3-3 hun service. Op dat moment brak Thiemo de service van Rohan waardoor hij op 4-3 voorsprong kwam. Hij behield vervolgens twee keer zijn eigen service waardoor hij de set met 6-4 won.

De tweede set was wederom heel erg spannend en het lag allemaal erg dicht bij elkaar. Beide hadden kansen om te breken maar uiteindelijk werd het een tie-break. Deze tie-break was HEEL ERG spannend totdat Thiemo op 11-10 een backhand return winner sloeg en daarmee de partij naar zich toe trok.

Het toernooi hier is echt groots opgezet. Het heeft een erg mooi en groot Centre Court, 2 gravel, 2 hard court en 2 grasbanen buiten. Dan is er zelfs een speciaal hotel: het Sportpark hotel. In dit hotel verblijven veel spelers die aan dit toernooi mee doen maar het is ook de thuisbasis van veel spelers die hier gedurende het jaar trainen. Gerry Weber heeft dus een hoop gedaan voor het Duitse tennis door zoiets als dit te laten bouwen.

Om 19.00 uur worden de grasbanen bedekt en zit er weer een mooie tennisdag op.

Tot morgen,
Mats

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: