Skip to content

Roland Garros – Dag 6

29 mei 2010

Wat een dag!! Op dit moment zit ik lekker op mijn favoriete plekje. Naast de vier baantjes van het tennisparkje (Annex!) naast Roland Garros. Ik noem het mijn kantoor. Je moet op elk toernooi een plekje vinden waar je even tot jezelf kan komen. Nou dit is er zo één!

Terwijl ik dit schrijf kijk ik naar Mats die aan het trainen is met de huidige nummer 1 van de wereld van de meisjes junioren. Hierover morgen meer!

Gisteren hadden we zoals eerder genoemd zes spelers van ons team die een wedstrijd moesten spelen. We begonnen de dag zoals gewoonlijk met de warming ups. Omdat het gisteren wel heerlijk weer was kon het strakke schema in tact blijven.

“To make a long story short”; Fernando en Thiemo verloren, de rest won.

De mooiste overwinning was die van Maria Kirilenko op Svetlana Kuznetsova, de titelverdedigster,  aan het eind van de dag. Vooraf had iedereen zijn geld toch op Kuznetsova gezet.

Thiemo moest zoals jullie weten aantreden op het Centre Court tegen Tsonga. Hij heeft bij iedereen respect afgedwongen en ik denk dat als hij de tweede tie-break ook had gepakt, hij de wedstrijd had gewonnen.

Mats was dit keer niet aanwezig in de box van Thiemo, omdat ook Tsonga een speler is van Adidas. Het protocol van Adidas is duidelijk. De voorbereidingen zijn prima maar tijdens de wedstrijd mogen er geen Adidas coachen in de box en mogen er ook geen tactische aanwijzingen gegeven worden als er twee van Adidas tegen elkaar spelen.

Het is vergelijkbaar met de tennisbond. Als Thiemo bijvoorbeeld tegen Robin Haase zou spelen zitten Jan Siemerink en Rohan Goetzke ook niet in de box. Iedereen wordt uiteraard hetzelfde behandeld!

Omdat Maria pas om 21.30 uur klaar was, waren we wederom erg laat met eten. Om 23.00 uur zaten we aan tafel waarna we naar ons hotel zijn gegaan om toch weer wat nachtrust te pakken.

Vandaag trainen we met de junior waar ik het in het begin over had, en met Morita. Vardasco en Hantuchova spelen een enkel partij, Ook dubbeld Hantuchova nog met Wozniacki en dubbelt Kirilenko samen met Radwanska. Vandaag komt ook Esther Vergeer aan waar we ook mee zullen gaan trainen!

Genoeg te doen dus! Ook op het park is het nog steeds heel erg druk. En dat is maar goed ook. Uiteindelijk moeten we het ook van fans hebben!

Tot morgen
Sven

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: